За Нас

ЗА ВСИЧКО, ОТ КОЕТО СЕ НУЖДАЕ ВАШАТА ЛОГИСТИКА

МИРАМАР - ПРАВИЛНИЯТ ИЗБОР

5.jpg

Мирамар ЕООД е основана 1997 г. в гр. Бургас като агенция за митническо представителство и изработка на митнически документи за наши клиенти. Всъщност ние наследяваме предишно еднолично дружество със същия предмет на дейност. Икономическата обстановка се променя бързо. Новата фирма има за цел не само да поддържа досегашната си дейност, но цели и да се възползва от предимствата на града.

Бургас е граничен пункт не само за страната, но и за Европейския съюз. Разполагаме с пристанище, важен жп възел, международен път, Зона за свободна търговия, летище.

Мирамар създава добри връзки с представителите на контейнерни линии – MSC, както и с тогава съществуващата Bulcon. Това е важно, защото нашите клиенти се нуждаят от подкрепа не само в митническа обработка, но и от свързани с нея логистични услуги. Ние постепенно и уверено разширяваме взаимоотношенията си с Пристанище Бургас. Постигаме изгодни договори за терминална обработка на товарите. Фирмата започва да разширява обхвата си, като поддържа добри връзки с останалите транспортни връзки. Действа като одобрен икономически оператор на територията на Митница Бургас и предоставя на клиентите си все по-богат избор на услуги. Създаваме банкова гаранция, която да покрива транзитни операции из цялата страна. Работим като партньори с митнически агенции на територията на административни центрове – София, Пловдив, Варна, Русе и др. . Важни гранични пунктове Капитан Андреево, Свиленград, Кулата, Дунав мост – също са част от партньорската ни мрежа. Клиентите оценяват възможноста да придвижват стоките си под митнически надзор. Мирамар приема доверието и предлага на своите клиенти все повече възможности: администриране на митнически режими, транспортни и складови услуги.

Междувременно Пристанище Бургас се включва в сервизните линии и на други контейнерни линии – Maersk, Yang Ming, Hapaq Lloyd. Мирамар не пропуска възможността да развие контактите си с представителите на линиите. Предлагаме на клиентите си организиране на морски транспорт и сключваме договори с агенти в редица европейски пристанища – Антверп, Гент, Валенсия, Барселона, Кастельон де ла Плана. Мирамар уверено изгражда все по-обхватна логистична услуга, което рязко ни отличава в бранша. Благодарение на визионерския подход, компанията ни стабилно разширява набора си от услуги. Приемането на Република България в Европейския съюз удължава логистичната верига. Ние подпомагаме търговските взаимоотношения на нашите клиенти, като ги ориентираме в споразуменията за преференции между Европейския съюз и трети страни. Оформяме счетоводно издържани документи за външнотърговски сделки, разясняваме административните мерки при движение на стоките от и за европейската общност.

Мирамар следи икономическото развитие и търговски поток и сключва споразумения за съдействие с агенции, които да подпомагат спедирането на стоки от основни китайски пристанища: Нингбо, Шанхай, Хонг Конг, Кингдао, Хуангпу, Шенжен и ред други.

Правилната оценка на икономическата среда и промените в търговските потоци държат компанията ни в крак с промените в Митническия кодекс, правилата за търговия и други законови разпоредби. Внимателното формиране на нашата дейност ни позволява да организираме най-добрия екип от специалисти. Сред нас има опитни спедитори с над 40 годишен стаж, има млади хора, които въвеждат съвременни технологии и подобряват начина на работа, има квалифицирани служители в международните търговски отношения, стоковеди, транспортни кадри. Нашата репутация ни позволява да избираме хората си така, че да сме водеща компания в сферата на логистиката.

Хората, които работят за Мирамар не са просто специалисти. Ние сме заедно в отбор. Допълваме опита и знанията си взаимно. Стремим се да поддържаме висока компетентност. Ние сме активни хора, с богата обща култура и широки интереси. Вярваме, че личните постижения са в основата на общия успех. Взаимната подкрепа е от изключително значение за всеки един. Компанията гарантира нашата мотивираност да се развиваме и работим.

Управители и основатели на Мирамар ЕООД

Инж. Стоян Димитров Димитров

Стоян Димитров е завършил един от най-престижните университети в страната – УАСГ. Основава Мирамар и планира внимателно развитието на фирмата. Принципите на техническото образование са обуславящи за високия му професионализъм. Постепенно допълва квалификациите си и съсредоточава интересите си в сферата на логистиката и спедицията. Основава Мирамар в един от най-сложните икономически етапи от развитието на страната . Неговата далновидност е в основата на развитието на Мирамар.

През 2017 година започва реорганизация на фирмата, за да обогати портфолиото от услуги на компанията и създава ново транспортно направление – Маргейт Транс ООД.

К.Д.П. Владимир Иванов Иванов

Vladimir Ivanov

Капитан Иванов е съосновател на фирмата и понастоящем управлява Маргейт транс ООД.

Своето образование придобива в Висше военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“, специалност морска навигация . Университетът се слави с високо ниво на еридураност. Капитан Иванов събира опит в управлението на различни видове корабен транспорт. Използва своите познания, за да подкрепи Мирамар в сферата на логистиката. Заема се с управлението на сухопътния транспортен парк.

Отдел Финансов

Компанията създава сигурна вътрешна система, която да следи счетоводните операции и финансови потоци. Екипът проучва и изготвя оферти, контролира разходите и не позволява клиентите да търпят нерентабилни финансови условия.

За наш партньор в тази сфера сме избрали авторитетна счетоводна къща. Тя гарантира добрия контрол и правилната документация, които касаят работата ни.

Отдел митническо оформяне, документи и спедиция

Мирамар може да си позволи най-подходящите специалисти. Те имат изключително висок авторитет в бранша. Познават добре логистичните условия и осигуряват качествена взаимовръзка между документация – транспорт – митническо оформяне – управление на товарите. Те познават спецификата на работа на различните институции. Осигуряват правилния порядък от формалности по доставянето, митническата обработка и извозване на стоки.

Отдел Корабно агентиране

Сътрудниците, които изграждат този отдел са квалифицирани корабни агенти, които познават морското право и пристанищни процедури. С детайлност разработват планировки и гарантират ефективно обслужване.

Отдел Транспорт

Нашият транспортен отдел е отбор, който внимателно и професионално осигурява придвижването на стоките. Професионалната компетентност и стоковедско образование гарантират изчерпателно проучване на вида на стоките, изискванията за придвижването им и планират кратък и евтин маршрут. Ако е необходимо, екипът комбинира различни видове транспорт, за да удовлетвори клиентите на Мирамар.

Мирамар откликва на променящата се среда. Основен мотив за нас е познанието – ние наблюдаваме, образоваме се и предвиждаме.

Насочваме нашето внимание към клиентите си – как се отразяват промените на тяхната дейност, какви стъпки трябва да бъдат предприети, какви резултати се изискват. Екипът ни поддържа ясна информация за крайния получател и следи да бъде правилно приложена в дейността му. Мирамар води прозрачна отчетност и анализира детайлите така, че да оценяваме правилно обстоятелствата от гледна точка на клиента. Преценяваме и настройваме ангажиментите, за да сме сигурни, че можем да ги изпълним според нормите на потребителите. Добрата атмосфера на сътрудничество с колеги и партньори ни дава необходимата обратна връзка, за да бъдем актуални и иновативни.

Нашата политика на далновидно развитие ни осигурява водещо присъствие в браншовата сфера и ни позволява да сме адекватни в предложенията си. Клиентите и партньорите ни знаят, че могат да разчитат на нас.

Всичките ни специалисти, оборудване и ресурси са предоставени на хората, избрали да работят с нас. С тяхна помощ те оптимизират своите доставки, придвижват стоките си, снижават разходите си и заемат по-конкуретна позиция в своята сфера. Мирамар разработва плановете си на развитие и ги подчинява на една цел: удовлетворени клиенти.
дневни митнически процедури 

 обслужени клиенти дневно

 

 


дневни транзитни операции

 

 

 

дневно извършени транспорти

TRUSTED CLIENTS

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur

НАШИТЕ КЛИЕНТИ

Всеки клиент е важен, всеки проект е осъществим.